Migration and Global Citizenship

21.03.2023 230

21-03-2023

"Migration and Global Citizenship" projesinin amacı, Dünya Vatandaşlığının önemini vurgulamak ve gelişmekte olan ülkelerde göç türleri, nedenleri ve etkileri konusunda farkındalık yaratmaktır. Proje, İngilizce öğreniminin bir parçası olarak öğrencilerin konuya ilişkin farkındalığını geliştiren etkinlikler sunmaktadır. Proje, öğrencilerin dünya vatandaşı olmak için çok önemli olan becerileri geliştirmelerine yardımcı olacaktır.

Öğrenciler vatandaşlığın önemini ve göçün yerel ve küresel etkilerini kavrayabilecek;

kendi topluluklarında aktif rol alabilecek ve gezegenimizi daha barışçıl, sürdürülebilir ve daha adil hale getirmek için başkalarıyla birlikte çalışabilecek; bilgilerini güçlendirecek ve Dünya vatandaşlığı, Eleştirel düşünme, Problem çözme, Yaratıcılık, İşbirliği, İletişim gibi 21. yüzyılın temel becerilerini geliştirmeye teşvik edileceklerdir.

Proje etkinliklerinde Web 2.0 araçları kullanımı ile bu araçların kullanım yeterliğinin yükseltilmesi hedeflenmektedir. Projemiz çeşitli etkinliklerle Haziran ayına kadar devam edecektir.