Journey in Time with Generation Z  - Z Kuşağıyla Zamanda Yolculuk

Journey in Time with Generation Z - Z Kuşağıyla Zamanda Yolculuk

07.10.2021 975

13-06-2023
07-10-2021
EDİRNE – Süleyman Demirel Fen Lisesi olarak  2021-2022 Eğitim Öğretim yılında Z Kuşağıyla Zamanda Yolculuk adlı eTwinning projemize İngilizce öğretmenimiz Dilek Erdağ Bek danışmanlığında başladık. ' Journey in Time with Generation Z ' isimli eTwinning projemizde amacımız öğrencilerimize kendi kültürünü ve farklı kültürleri tanıma olanağı sağlamak, Web 2.0 ve kodlama etkinlikleriyle eğlenceli öğrenme tecrübeleri sunmak, İngilizce olarak kendilerini ifade edebilme fırsatı vermek ve öğrencilerimizin eleştirel düşünme, problem çözme becerilerini geliştirerek farkındalıklarını artırmaktır. Ayrıca küresel ısınma, cinsiyet eşitliği ve medya okuryazarlığı gibi konularda çalışmalar yapılacaktır. Bu kapsamda her ay farklı etkinlikler gerçekleştirilecektir. Proje ortaklarımız Türkiye, Portekiz, Gürcistan ve Ürdün'den çeşitli okullardır. Projemizin ilk basamağı olan öğretmen tanışma toplantısı 06.10.2021 tarihinde çevrim içi olarak gerçekleştirilmiştir.



16/10/202116-10-2021
EDİRNE – Süleyman Demirel Fen Lisesi olarak İngilizce öğretmenimiz Dilek Erdağ Bek danışmanlığında yürütülen "Journey in Time with Generation Z" (  Z Kuşağıyla Zamanda Yolculuk ) isimli eTwinning projemiz kapsamında kodlama ve dijital okuryazarlığı eğlenceli ve ilgi çekici bir şekilde herkesin ayağına getirmeyi amaçlayan bir taban girişimi olan AB Kod Haftası'na 9. Sınıf İngiliz öğretim programı doğrultusunda Quizizz programıyla hazırlanan bir çevrim içi yarışma ile katıldık. Etkinliğimize 9. sınıf düzeyinde 71 öğrenci katılım sağlamıştır. Proje kapsamında katılan öğrencilerimize ayrıca sertifikaları verilmiştir. 14 Ekim 2021 tarihinde  saat 21.30'da gerçekleştirilen yarışmaya yoğun katılımlarından dolayı öğrencilerimize teşekkür eder, yarışmamızda birinci olan 9-C sınıfından Taha E.E. adlı öğrencimizi tebrik ederiz.
16-10-2021

04-12-2021

05.11.2021 tarihinde proje danışman öğretmenleri Ekim ayı etkinliklerini değerlendirmek üzere bir araya geldiler.


 

04-12-2021

 Avatarlarıyla proje ekibimiz


 

 04-12-2021

 Proje poster yarışması için okulumuzdan seçilen poster.


 

 04-12-2021

Proje ortak logo yarışması için okulumuzdan seçilen logo.


 

 04-12-2021
Proje tanıtım videomuz.
04-12-2021
 Okul tanıtım videomuz

Okulumuz bünyesinde İngilizce öğretmenimiz Dilek Erdağ Bek danışmanlığında yürütülen Journey in Time with Generation Z ( Z Kuşağıyla Zamanda Yolculuk) adlı proje kapsamında öğrencilerimiz Trakya yöresine ait halk oyunu örnekleri sergilediler. Müzik konusunda destek olan müzik öğretmenimiz Fırat Özbay'a ve öğrencilerimizi çalıştıran beden eğitimi öğretmenimiz Seldağ İnanç'a ve verdikleri emek ve zaman için proje öğrencilerimize teşekkür ederiz. (17.12.2021)

https://www.youtube.com/watch?v=m5U3Bf0ZIlA

 


 

Okulumuz bünyesinde İngilizce öğretmenimiz Dilek Erdağ Bek danışmanlığında yürütülen Journey in Time with Generation Z ( Z Kuşağıyla Zamanda Yolculuk) adlı proje kapsamında her ortak okul  proje şarkımızın bir bölümünün sözlerini yazdı ve yazdıkları kısımları proje öğrencilerimiz seslendirdi. Bu bölümler birleştirilerek proje ortak ürünü olan bu proje şarkısı oluşturuldu.

15.01.2022

16-01-2022


12-02-2022

 

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Dilek Erdağ Bek danışmanlığında yürütülen "Journey in Time with Generation Z" adlı proje etkinlikleri kapsamında çevrim içi ortamda 2022 yılı için bir proje takvimi hazırlanmıştır. Her proje ortağı yılın bir ayını seçip, o ayın kapağı için bulunduğu şehirden bir tarihi yer ve ülkelerinden bir bilim insanını seçerek tanıtmışlardır. Bu kapsamda okulumuz proje ekibi Ekim ayı kapağı için Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi ve ABD'de yer alan Harvard Üniversitesi'nin Genç Akademi üyeliğine (Junior Fellow of Harvard) seçilen ilk Türk bilim insanı olan Canan Dağdeviren'i tanıtmıştır.


12-02-2022

Okulumuz Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesinde İngilizce Öğretmenimiz Dilek Erdağ Bek danışmanlığında yürütülen "Journey in Time with Generation Z" projemizin ekibi 10.02.2022 tarihinde yapılan çevrim içi toplantıda proje ortaklarıyla bir araya gelip, kendilerini tanıttılar ve projeye ilişkin genel değerlendirmede bulundular. Proje ortaklarımızla yapılan çalışmalar üzerine görüşmeler yapılırken, gelecek proje etkinlikleri planlandı. Daha önce web 2.0 araçları aracılığıyla kendilerini tanıtan projede yer alan öğrencilerimizin, bu çevrim içi toplantıda farklı ülkelerden öğrencilerle bir arada bulunmaları ve tanışmaları da onlar için motive edici oldu.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
12-02-2022

INSAFE ağı tarafından her yılın Şubat ayında organize edilen Güvenli İnternet Günü (GİG) 2004 yılından bu yana dünyada yaklaşık 150 ülkede kutlanmaktadır. Okulumuzda da Güvenli İnternet Günü (GİG),İngilizce Öğretmenimiz Dilek Erdağ Bek danışmanlığında yürütülen "Journey in Time with Generation Z" adlı proje kapsamında çeşitli etkinliklerle kutlandı. Okulumuz müdür yardımcısı ve Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Osman Ferhat Eker tarafından bu etkinlikler çerçevesinde okulumuz konferans salonunda "Güvenli İnternet" konulu seminer verildi. İnternetin güvenli kullanılmadığı takdirde neden olacağı sorunlar, bu sorunları fark edebilme ve baş etme yolları anlatıldı. Oldukça dikkat çekici olan bu sunum öğrencilerimizin interneti bilinçli kullanması açısından fayda sağlayacaktır. Ayrıca farkındalık yaratmak adına proje ekibimiz tarafından oluşturulan posterler, infografikler, animasyonlar ve karikatürler hem elektronik panoda sunu olarak hem de proje panosunda basılı olarak sergilendi. 

 

 12-02-2022

                    

 

1. Karışık ülke takımlarıyla Medya Okuryazarlığı, Güvenli İnternet ve Dezenformasyon ile ilgili Generation Z adlı ortak  bir e-dergi hazırladık.

 

Dergi Linki:Generation Z Magazine (3) (calameo.com)

 

2. Güvenli İnternet Günü için akrostiş şiir yazdık.

26-05-2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 3. 21 Mart Orman Gününü kutladık. 

26-05-2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. 22 Mart Dünya Su Gününü kutladık.

 26-05-2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Turizm Haftasında Rumeli Kültür Sanat Akademisini ziyaret ettik, atölyeleri gezdik, çalışmalara katıldık, ayrıca ülkemizin doğal güzelliklerinden Peri Bacalarını tanıttık.

Video linki:https://youtu.be/X6vwXcBa7M8

 26-05-2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Müzeler Haftasında Selimiye Camii, Selimiye Vakıf Müzesi, Edirne Arkeoloji ve Etnografya Müzesini, Sultan II.Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesini ziyaret ettik.

 

Video linki 1:https://youtu.be/8EuR1AzXcwc

Video linki 2:https://youtu.be/8WjuffSZ4Dc

Video linki 3:https://youtu.be/nQpFKz7DepI

 

7. Dünya Dans Günü için ortaklarımızla geleneksel danslarımızı sergilediğimiz videoları bir araya getirdik.

Video linki: WORLD DANCE DAY by Generation Z on Genially

 

8. Twinspace üzerinden yaptığımız chat etkinliği ile projemizle ilgili değerlendirme yaptık ve eTwinning Gününü kutladık.

Video linki: Photo Collage Custom Design for Animation - #2395412 (pixteller.com)

 

9. Proje final toplantımızı yaptık. Yapılan çalışmaları değerlendirmek, kültürel farkındalığı ölçmek için yapılan çevrim içi kahoot etkinliğinde okulumuz proje ekibi öğrencileri ilk üç sırayı kaptırmadı.

 26-05-2022 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10. Proje ekibimize proje sertifikaları okul müdürümüz tarafından takdim edildi.

26-05-2022 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11. Projemiz için sanal sergi hazırladık.

 

 

Sanal Sergi Linki: https://www.artsteps.com/embed/627764e0668dc5052ebcfcf3/560/31