Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu

Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu

05.01.2022 972

 

Se--- TO-

Okul Aile Birliği Başkanı  

 

Ah--- KA----

Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı


 

 Di--- KO--- AL------

Muhasip Üye

 Hi--- BÜ----

Sekreter Üye

   
   
   
   
   

 

                                                                                                                                                     Ocak, 2022

Değerli veliler,

Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi olarak, Kasım 2021 yılı itibari ile yapılan seçimlerde yeni okul aile birliği yönetim kurulu üyelerimiz seçilmiştir. Başkanımız Semra Top, başkan yardımcımız Zeliha Aktaş, muhasip üyemiz Dilek Kobal Albayrak, üyelerimiz Arzu Atlı ve Osman Türkmen olarak okul aile birliğimiz oluşmuştur.

Okul aile birliğimizin amacı kısaca; Okul ile aile arasında bütünleşmeyi gerçekleştirmek, veli ve okul arasında iletişimi ve işbirliğini sağlamak, eğitim ve öğretimi geliştirici faaliyetleri desteklemek, okulun ve maddi imkanlardan yoksun öğrencilerin eğitim ve öğretimle ilgili zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak üzere okullar bünyesinde kurulan tüzel kişiliği olmayan birliklerdir.

En değerli varlıklarımız çocuklarımız için her şeyin en güzelini istiyoruz. Okulumuz nitelikli bir okul olup, Edirne Merkez ve çevresindeki en başarılı öğrencilerin olduğu, en iyi okullardan birisidir. Bu kapsamda okulumuzda öğrencilerimizin çeşitli projeler  ve bilim olimpiyatları ile matematik yarışmaları, spor müsabakaları, düzenli dergi çıkarılması gibi faaliyetlere katılması aşamasında, öğrenciler arasında fırsat eşitliği yaratabilmek ve maddi imkanı olan, olmayan her çocuğumuzun bu yarışmalarda okulumuzu temsil edebilmesi amacıyla, ortaya çıkan maddi ihtiyaçlar okul aile birliği bünyesi tarafından karşılanmaktadır.

Yine okulumuzda kaynak kitap teminininde, kıyafet v.s. temininde ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitim bursu vermemiz gereken çok başarılı çocuklarımız da bulunmaktadır.

Yine okulumuz pansiyonlu bir okul olduğundan, pansiyon kısmında acil yapılması gereken tamir ve ufak çaplı tadilat işlerinde yine okul aile birliği bünyesinden karşılanan kalemler bulunmaktadır.

2021 yılındaki gelir-gider bütçemizden görüldüğü üzere bunların dışında da çeşitli harcamalarımız bulunmakla birlikte, bağışlarımız oldukça düşük düzeydedir. Mevcut durumda sadece aylık cüzi tutardaki kantin gelirleri ile okula kayıt esnasında alınan bağışlar dışında gelirimiz bulunmamaktadır. Okulumuz WEB sitesinde yayınlanan gelir-gider tablomuzdan güncel rakamlar izlenebilmektedir. Bu da yukarıda saydığımız amaçlarımızı gerçekleştirmek için oldukça yetersiz bir fon sağladığımızı göstermektedir. Gelir-gider tablomuz belirli aralıklarla güncellenerek web sitemizde yayınlanacaktır.

Biliyorsunuz ki okul aile birliği fonu bağışlarla ayakta kalabilecek bir öğrenci-veli-okul birlikteliğidir. Bu kapsamda maddi gücü yeterli ve bağış yapmak isteyen velilerimizin desteklerini her zaman beklemekteyiz. Bunun dışında sadece maddi olarak değil, gelir arttırıcı çeşitli projeler geliştirerek ya da bu tarz geliştirilen projelerde emekleriniz ile de  destekte bulunabilirsiniz. Ayrıca işletme sahibi velilerimizle çeşitli sponsorluk faaliyetleri de gerçekleştirebiliriz. Her şey çocuklarımız ve onların gelecekleri için. Lise döneminde çeşitli yarışmalar ve spor müsabakaları ile çocuklarımızın yetkinlik düzeylerinin geliştirilebilmesi ve bu faaliyetlerden eşit koşullarda yararlanabilmeleri için bu bütçeyi oluşturabilmemiz önem arz etmektedir.  Yetkinlik düzeyi yüksek, başarılı nesiller yetiştirebilmemiz amacıyla, velilerimiz ile birlikte daha güçlü olarak devam edebilmek inancıyla, herkesi elini taşın altına koymaya davet ediyoruz.

 

                                                                                                Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi Okul Aile Birliği