Canlı Ders ile İlgili Önemli Açıklama. Tüm Öğrencilerimizin Dikkatine

Eba Uzaktan Eğitim'de 12. sınıflarımız için canlı ders uygulamasına başlamış bulunmaktayız. 

14.04.2020 484

Kıymetli öğrencilerimiz;

Bakanlığımızın  "EBA Canlı Ders" uygulaması için planlamalarımızı yaptık. Bu planlardan ve bazı teknik gereksinimlerden sizleri haberdar etmek istiyoruz.

Aşağıdaki ders programına göre canlı dersleriniz işlenecektir.

Öncesinde;

1.     Eğer bilgisayarınızdan canlı derse katılacaksanız ders saatinden önce  EBA Canlı Ders içerisinde(Sayfam kısmında eklendi) yer alan  Canlı Ders Uygulamasını UYGULAMAYI İNDİR butonuna tıklayarak  indirip bilgisayarımıza  kurmayı unutmayalım. Uygulamayı bir kez bilgisayarımıza kurmamız yeterlidir. Diğer derslerinizde tekrar kurmanız gerekmemektedir.  Mobil Uygulamadan derse katılmak istiyorsanız EBA Mobil Uygulamasını kurup EBA canlı derse EBA Mobil uygulamadan girmeniz gerekmektedir.

2.     Bilgisayar: Windows 7 ve üzeri , Tablet ve Cep telefonunda: IOS 11 ve üzeri, Android 5.0 ve üzeri bir sürüm kullanılıyor olmalıdır. Bu koşullar hem öğretmen hemde öğrencilerimiz için geçerlidir.

Not: Bazı Anti virüs Programları programın kurulumunu engellemektedir. Kurulum sırasında sorun yaşarsanız anti virüsünüzü kapatıp tekrar deneyiniz. Ayrıca Canlı Ders özelliği ile ilgili sık sorulan sorular ve cevapları http://www.eba.gov.tr/yardim-sss/sayfasında yayınlanmıştır. Buradan da yardım alabilirsiniz.

3.     Ayrıca https://cdn2.eba.gov.tr/pub/ogretmenler-icin/14.mp4linkinden ya da https://www.youtube.com/watch?v=qICnuHIIQuo&list=PL_LokiR5m-2AjHwugswTa9L8bI9fT4YnM 

linkinde bulunan Öğrenci - Canlı Dersime Nasıl Katılabilirim?  Adlı videoyu izlemeniz faydanıza olacaktır.

4.     Bir ders süresi 60 dakikadır.

5.     Canlı Derste Öğrencilerin Kameraları kapalı olarak gelecektir. Gerek olmadıkça kameranıza açmanıza ihtiyaç yoktur.

6.     Mutlaka Canlı Ders başlamadan 5 dk önce EBA'ya giriş yapmalı ve derse hazır olarak beklemelisiniz.

7.     Şu an için Öğretmen ve Öğrenciler EBA Canlı ders uygulamasında GSM operatörlerinin verdiği bedava internet kampanyasından faydalanamıyor.

Canlı derste teknik olarak oluşabilecek aksaklıklara önlemleri almak için :http://www.eba.gov.tr/yardim-sss/