Anadolu Mektebi 10. Yıl Edebiyat ve Kültür Kampı

2012 yılında üniversite öğrencileri ile faaliyetlerine başlayan Anadolu Mektebi Yazar Okuma Programı; geçen 10 yıl içinde Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokoller sonucu önce lise düzeyindeki, ardından da ortaokul seviyesindeki öğrencilere hitaben yaptığı okuma programları ile okuyucu profilini genişletmiş gönüllü bir oluşumdur.

Geçen bu 10 yıllık süreçte gerek faaliyet gösterdiği iller bazında düzenlenen paneller, gerekse merkezi olarak planlanan programlar aracılığı ile ülkemizin kültür ve edebiyat hayatı ve öğrencilerinin düşünce dünyalarına önemli katkılar sunan Anadolu Mektebi; 10. yılını kutladığı 2022 yılı içinde gönüllü öğretmen ve öğrencilerinin katılımları ile gerçekleştirilen bir eğitim programı planlamış ve Gençlik ve Spor Bakanlığının Samsun Ladik Akdağ 'da bulunan kamp merkezinde; ilk dönemi 15-19 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleştirilen, ikinci dönemi ise 21-25 Ağustos 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan "Anadolu Mektebi 10. Yıl Edebiyat ve Kültür Kamp Programı"na; Anadolu Mektebinin faaliyet gösterdiği 43 ilden toplam 180 öğretmen ve öğrenci katılmıştır.

Eğitim programında; Prof. Dr. Fatih Kanter, Prof. Dr. Beyhan Kanter, Prof. Dr. Şaban Sağlık, Prof. Dr. Dursun Ali Tokel, Doç. Dr. Şeyma Büyükkavas Kuran, Dr. Muhammed İkbal Güler, Doç. Dr. İlknur Tatar Kırılmış, Dr. Öğretim Üyesi Sema Noyan, İsmail Irmacık ve Sıddık Akbayır "Anadolu Mektebi Yazarlarının Hususiyetleri , Edebiyat Ne İşe Yarar?, Edebiyat Mahfilleri, Kitap Tahlili, Şiir mi, Nesir mi? Biyografi mi, Eser mi?, Edebiyat ve Sinema" konu başlıklı sunumlarının yanı sıra akademik okumalar da gerçekleştirilmiştir.

Mektebin 10 yılının değerlendirildiği forumlar, Samsun'un tarihi ve kültürel mekanlarına yapılan gezi ve Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosunun verdiği bir konser de yer almıştır. Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü destekleri ile hazırlanan program öğretmen ve öğrencilerimize bilgi ve deneyim olarak çok fayda sağlamıştır.

Programa Edirne Anadolu Mektebini temsilen Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi öğrencisi Feyza Nur İnce, Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ebrarnur Boyraz ve Anadolu Mektebi İl Koordinatörü Selma Fidan katılmıştır.

Anadolu Mektebi Edirne İl Koordinatörlüğü

22.08.2022 508

22-08-202222-08-202222-08-202222-08-202222-08-202222-08-202222-08-202222-08-2022