2023 LGS Sonuçlarına Göre Okulumuzu Tercih Etmek İsteyen Öğrencilere Bilgilendirme

2023 LGS Sonuçlarına Göre Okulumuzu Tercih Etmek İsteyen Öğrencilere Bilgilendirme

30.06.2022 2192

Sevgili aday öğrencimiz 2023 LGS sonuçlarının hayırlı olmasını dileriz. Okulumuzla ilgili bilgileri aşağıda kısaca özetledik. Daha fazlası için web sayfamızı ve sosyal medya hesaplarımızı ziyaret edebilirsiniz.

 

Tebrik Eder, Başarılar Dileriz.

 


 

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA OKULUMUZU TERCİH EDECEK  ÖĞRENCİLERİMİZİN SIKÇA SORDUĞU SORULARA  CEVAPLAR

 

Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından okulumuza bu yıl  90 (Doksan) kontenjan verilmiştir.

 

1.) OKULUNUZUN GEÇEN YIL Kİ TABAN PUANI NEDİR?

Okulumuzun geçen yıl ki taban puanı 440,45'dir. Ancak puana göre tercih yapmamanız ve tercih yaparken puanı değil yüzdelik diliminizi baz almanız sizin faydanıza olacaktır. Okulumuz sadece FEN ALANI eğitimi vermektedir. Öğrenim süresi 4 yıldır.

            Geçen yıl (25/07/2022) ilk yerleştirmede okulumuza ilk giren öğrencimiz yüzdelik dilimi 0,19 (Puanı: 486,85) sonraki yerleştirmelerde son giren öğrencimizin ise yüzdelik dilimi 3,93 (Puanı : 440,45) dir. Bu değerlere bakarak tercih yapmanız daha doğru olacaktır.

 

2.) ÇOCUĞUMUN ŞU KADAR (X) PUANI VAR YERLEŞİR Mİ?

Bunu biz bilemeyiz tahmin de edemeyiz. Siz geçen yıl ki değerlere bakarak tercihinizi yapabilirsiniz. Okulumuzu tercih edecek öğrencilerin başarı durumuna göre okulumuza yerleşip yerleşmeme durumu değişebilir. 90 kontenjanımız vardır. 3 sınıf oluşturulacaktır.

3.) SERVİS İMKANI VAR MI?

Okulumuzun anlaşmalı olduğu ya da okulumuzun ayarladığı servis yoktur. Ancak Edirne ilçelerinden ve mahallelerden servisle gelen öğrencilerimiz vardır. Servisleri veliler kendileri ayarlamaktalar. Okulun ilk günü okul bahçesine gelen servislerle görüşerek ayarlayabilirsiniz.

4.) ŞEHİR DIŞINDAN GELECEĞİM PANSİYONA KESİN YERLEŞİRMİYİM?

Kesin bir cevap verilememekle birlikte pansiyonumuzda (21/06/2023) tarihi itibariyle 51 kız öğrenci, 53 Erkek öğrenci kontenjanı boştur. Pansiyon yerleştirme komisyonu tarafından başvurular değerlendirilecektir.

5.) BURSLUYUM PANSİYONA DOĞRUDAN YERLEŞİR MİYİM?

Hayır burslu öğrenciler de diğer öğrenciler gibi puan sıralaması havuzuna dahil olurlar Sınav Puan Üstünlüğüne göre yerleştirilirler. (Klavuz ayrıca okul web sayfamızda yayınlanacaktır)

Ailenin 2022 senesi yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplam miktarın 2022 Mali Yılı için tespit edilen 46.000 TL (KırkAltıBin) TL'yi geçmemesi gerekir. Aile gelirinin tespitinde ailenin 2022 yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacaktır.

            Ailede 2022 yılı için yıllık kişi başı düşen gelir 46.000  (KırkAltıBin) TL'nin altında ise PARASIZ YATILI üstünde ise PARALI YATILI olarak başvuruları alınır. Yönetmelik gereği kontenjanın %80 i Parasız Yatılı %20 si de PARALI Yatılı başvurularına ayrılır.